După ce florarul Marius Sabău a decis să părăsească Oradea şi a renunţat la cocheta florărie din Parcul Libertăţii, în jurul căreia a creat o adevărată grădină, Primăria a ajuns la o înţelegere cu Fundaţia Comunitară Oradea pentru a prelua întreţinerea zonei respective.

"Primăria Oradea a semnat în data de 30 iunie un protocol de colaborare cu Fundaţia Comunitară  Oradea, care prevede întreţinerea unei porţiuni din Parcul Libertăţii, şi anume zona verde dintre Podul Intelectualilor şi strada Iosif Vulcan. Conform protocolului, fundaţia va curăţa şi va întreţine spaţiul verde, urmând ca în viitor să planteze flori perene, dar şi să realizeze diferite acţiuni comunitare în zonă, ei având totodată şi obligativitatea să anunţe administraţia locală despre toate aceste acţiuni", au transmis, vineri, reprezentanţii municipalităţii. 

FCO îşi propune să dinamizeze acea porţiune a parcului, care are un aer boem. "Contând mai ales pe bunăvoinţa şi deschiderea orădenilor, acţiunile se vor concentra în două direcţii complementare: reamenajarea peisagistică etapizată a perimetrului şi organizarea de activităţi şi ateliere culturale non-formale dintre cele mai variate, destinate tuturor gusturilor şi vârstelor", arată comunicatul Primăriei. 

Protocolul va intra în vigoare pe 1 august şi este valabil timp de 5 ani, cu posibilitatea de a fi prelungit. 

"Mulţumesc Fundaţiei Comunitare Oradea pentru că s-a implicat în acest proiect de întreţinere şi amenajare a parcului Libertăţii, având în vedere că acest parc este foarte îndrăgit de orădeni. Fundaţia Comunitară Oradea s-a implicat de-a lungul anilor şi în alte proiecte ale oraşului nostru, aşadar am convingerea că vor realiza şi aici un proiect frumos pentru comunitatea orădeană", a transmis, prin informare, viceprimarul Florin Birta.

Chioşcul în care funcţiona florăria lui Marius Sabău a fost mutat din Parcul Libertăţii în Parhida, unde va deveni staţie de autobuz. În locul chioşcului, prietenii lui Marius au lăsat o lumânare, un crin, o cruce şi o panglică ce aminteşte că aleea poartă numele reputatului biolog Annei Marossy, la iniţiativa lui Marius Florarul.

În apropiere tocmai au înflorit zeci de crini regali albi şi rozalii, plantaţi de florar.