Instituţia Arhitectului Şef al județului s-a mutat într-un sediu nou de aproape 500 mp într-o clădire nouă de birouri de pe strada Gheorghe Dima nr. 3. Pentru noul sediu, Consiliul Județean Bihor va plăti lunar o chirie de aproape 3.000 de euro.

După cum se ştie, Instituţia Arhitectului Şef şi-a desfăşurat activitatea în foste săli de clasă ale Şcolii Gheorghe Bariţiu, suprafaţa totală alocată fiind de 210 metri pătraţi. Consiliul Judeţean Bihor a aprobat, recent, un proiect potrivit căruia Instituţia Arhitectului Şef poate să-şi caute un nou sediu de până în 500 mp.

Potrivit site-ului oficial de ştiri al CJ, News Bihor, noul sediu a fost găsit pe strada Gheorghe Dima nr. 3, în apropierea parkingului suprateran. Este vorba de o clădire nouă de birouri dispusă pe trei nivele şi întinsă pe 498,37 metri.

Noul sediu nu este deloc ieftin, judeţul urmând să plătească aproape 3.000 de euro lunar pentru chirie. Contractul a fost încheiat pe o perioadă de trei ani, între din iulie 2017 până în iulie 2020, la o chirie de 5.8 euro pe metrul pătrat.

"Locaţia trebuia să îndeplinească condiţiile unei instituţii publice care să fie aproape de Consiliul Judeţean, cerinţă prevăzută şi în Hotărârea Consilierilor judeţeni în vederea închirierii spaţiului considerat, ce a venit în ajutorul cetăţenilor care au de plătit taxe, au de completat dosare, precum şi de susţinut documentaţiile de urbanism supuse dezbaterilor Comisiei Tehnice de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului. În vederea desfăşurării activităţii, a relaţiei cu Unităţile Administrativ Teritoriale din judeţ a fost necesară asigurarea unor spaţii corespunzătoare. Ne-am dorit apropierea instituţiei de cetăţean", a precizat, potrivit aceleiaşi surse, Maria Simon, arhitectul şef.

Instituţia Arhitectului Şef are în subordine serviciul disciplină în construcţii şi autorizaţii de construire, compartimentul urbanism şi amenajarea teritoriului (Serviciu de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului), respectiv compartimentul informare şi consultare publică.