Primarul Oradiei, Florin Birta, a anunţat sâmbătă seara pe Facebook că medicul chirurg Adrian Duşe va conduce, din postura de manager interimar, Spitalul Judeţean, după ce dr. Gheorghe Carp a fost ales senator al României.  

"În urma alegerilor parlamentare de la începutul lunii decembrie, domnul Dr. Carp Gheorghe a fost ales senator al României, funcţie incompatibilă cu cea de manager de spital. Având în vedere această situaţie, domnul Carp s-a suspendat din funcţia de manager", a scris edilul Oradiei pe pagina sa.

Acesta i-a transmis mulţumiri dr. Carp pentru cei 9 ani petrecuţi la cârma spitalului, "timp în care a schimbat în bine întreg sistemul de sănătate din Oradea şi judeţul Bihor".

"În această seară am avut o întâlnire cu medicii şefi de secţii din Spitalul Judeţean, unde l-am prezentat pe viitorul manager interimar, domnul dr. Duşe Traian Adrian, care de luni va conduce spitalul", a precizat Florin Birta. 

Potrivit acestuia, echipa de conducere va fi completată - la fel ca până acum - de dr. Lucia Daina - director medical, Florin Rob - director de îngrijiri medicale şi Marcel Maghiar - director financiar contabil.

Medic apreciat, Adrian Duşe este şef de secţie la Chirurgie în Spitalul Municipal. În luna septembrie, a câştigat un al doilea mandat de consilier local al Oradiei, candidând pe lista PNL.