La Universitatea din Oradea s-a petrecut un miracol: total neobişnuit pentru tradiţia locului, un profesor care a tras chiulul de la cursuri este cercetat disciplinar.

Bihorel a aflat că inginerul silvic Adrian Tunduc, şef de lucrări la Protecţia Mediului, fost candidat ALDE la Consiliul Local Oradea în anul 2016 şi fost lider al organizaţiei municipale a acestui partid, este anchetat acum de o comisie a Universităţii.

Fără nicio justificare, două săptămâni din luna ianuarie, Tunduc n-a dat pe la muncă şi a fost pontat ca absent nemotivat. El va trebui să dea explicaţii în faţa colegilor care, dacă îl vor găsi vinovat, îl vor şi sancţiona.

Până acum, Universitatea s-a ferit ca dracul de tămâie de asemenea măsuri. În 2017, când BIHOREANUL i-a prins pe şase profesori faimoşi, între care senatorul PSD Florian Bodog, şeful său de partid Ioan Mang şi judecătoarea Carmen Domocoş, că lipsesc cu tupeu de la cursurile pe care trebuiau să le ţină, instituţia n-a făcut nicio anchetă. Pesemne erau nume prea grele...