Seară de vis pe stadionul Santiago Bernabeu din Madrid pentru căpitanul echipei naţionale a României. Sâmbătă, Internazionale Milano a câştigat finala Ligii Campionilor jucată împotriva celor de la Bayern Munchen, după o dublă de senzaţie a argentinianului Diego Milito.

Cristi Chivu a intrat pe teren ca titular şi a avut cea mai grea misiune a meciului, aceea de a-l bloca pe Arjen Robben, vedeta nemţilor de la Bayern. Chivu a fost înlocuit de antrenorul Jose Murinho în minutul 68 cu Dejan Stankovici.

Scorul final al meciului a fost de 2 la 0 pentru Internazionale Milano, care triumfă în cea mai importantă competiţie intercluburi după 45 de ani de aşteptare. Inter a jucat fără niciun italian ca titular, Mourihno trimiţându-l pe teren pe Materazzi abia la sfârşitul celei de-a doua reprize.

Jose Mourinho a câştigat trofeul Ligii Campionilor pentru a doua oară, de data aceasta învingându-şi profesorul, pe Luis Van Gaal, antrenorul nemţilor de Bayern.

După 16 ani, Cristi Chivu intră în istorie ca fiind cel de-al treilea jucător român al unei echipe străine care reuşeşte să câştige finala UEFA Champions League, după Miodrag Belodedici, în sezonul 1990-1991, şi Florin Răducioiu, în ediţia 1993-1994.