Totul s-a întâmplat după ce Chivu s-a lovit în aer de fundaşul lui Chievo, Sergio Pellissier. Cei doi jucători s-au izbit violent, dar numai românul a rămas la pământ. Medicii l-au scos imediat în afara terenului, dar s-au temut să-i acorde primul ajutor, ca să nu complice situaţia.

Chivu a fost transportat imediat la Spitalul Borgo Trento din Verona, fiind dus direct în sala de operaţii. Intervenţia chirurgicală a fost un succes şi s-a încheiat după o oră şi jumătate. "S-a desfăşurat normal. Peretele cerebral părea neafectat, cutia craniană a fost reconstruită cu osul pacientului. Suntem încrezători că se va vindeca fără probleme", a declarat medicul Sergio Turazzi imediat după operaţie.

Fotbalistul a fost transferat la Terapie Intensivă, iar accidentarea lui a alertat pe toată lumea de la Inter. După finalul meciului de la Verona, câştigat de echipa lui Chivu cu 1-0, toţi jucătorii s-au dus la spital.

"Situaţia lui Cristi este sub control, nu este nimic grav. Este conştient, se află la spital, la terapie intensivă. Deasupra ochiului i s-a format şi un hematom, dar intervenţia chirurgicală a rezolvat problema", a spus impresarul său, Victor Becali, cel care a ţinut mereu legătura cu familia fotbalistului.

Acesta a adăugat că şi Adrian Mutu s-a interesat imediat de soarta lui Chivu. Cert este că absenţa lui acestuia din urmă pe teren va dura câteva luni bune.