Morții orădenilor i-au băgat în ședință, joia trecută, pe aleșii locali. La votarea proiectului privind taxele și impozitele aferente anului 2024, PSD-istul Adrian Madar a propus reducerea de la 50 la 10 lei a taxei practicate de Administrația Domeniului Public pentru accesul cu mașina în cimitirul municipal de Ziua morților.

Madar a spus că, la un profit de 16 milioane lei în 2022, ADP se poate lipsi de cei circa 15.000 euro pe care i-ar câștiga de pe urma suprataxei. Argumentul său a fost că ar fi nedrept ca orădenii care nu își permit să dea 50 lei pentru a intra motorizați în cimitir să nu poată merge cu mașinile la cei dragi.

În replică, consilierii PNL au susținut că scopul suprataxei nu este de a atrage fonduri, ci de a reduce numărul mașinilor din cimitir în vreme de aglomerație. Deși, judecând după ambuteiajele care au avut loc în cimitir zilele trecute, când ortodocșii au marcat Paștele morților, cel mai corect ar fi ca în incintă să intre cu mașinile doar persoanele cu dizabilități.

În loc să jefuiască orădenii cu taxe de lux, Primăria poate ar face mai bine să deschidă mai multe intrări în cimitir, ca să stimuleze vizitatorii să meargă pe jos. Dar atunci nu ar încasa, ci ar cheltui bani. Și asta dă prost...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!