În acest an, de Ziua Morţilor, Administraţia Domeniului Public (ADP) va ţine deschis Cimitirul Municipal Rulikowski peste programul normal, până la ora 24. Iniţial, însă, reprezentanţii ADP au anunţat că cimitirul va fi deschis ca în celelalte zile, între orele 8 şi 21.

În ultimele zile ale lunii octombrie, orădenii care vor merge să cureţe şi să pregătească mormintele celor apropiaţi vor putea intra cu maşina în incinta cimitirului în schimbul unei taxe în valoare de 5 lei. Accesul auto se va face pe poarta principală, iar ieşirea pe cea dinspre Cartierul Europa.

Potrivit unei informări trimise de ADP Oradea, viteza de deplasare în incinta cimitirului este de maxim 20km/h, iar parcarea se va face fără a deranja accesul pietonilor şi traficul auto.

De asemenea, doritorii vor putea primi unelte (sape, greble, lopeţi, mături, etc) pentru aranjarea mormintelor pe baza prezentării cărţii de identitate de la postul de pază.

"În data de 1 noiembrie, de Ziua Morţilor, accesul auto în cimitir va fi interzis, cu exceptia autovehiculelor care transportă persoane cu handicap locomotor sau mobilitate redusă, care vor trebui să aibă asupra lor legitimatia care atesta acest fapt", se arată în comunicatul ADP Oradea.

Societatea municipalităţii a mai anunţat că în zilele de 27-28 octombrie, respectiv 1 noiembrie nu se vor desfăşura activităţi de concesionări, respectiv reconcesionări a locurilor de veci.