De la 1 iulie ANAF va desfiinţa 141 de administraţii ale finanţelor publice din România, cinci dintre ele din judeţul Bihor. Astfel, 71 de persoane vor fi relocate la administraţiile financiare cele mai apropiate, 25 urmând a fi disponibilizate.

Vasile Farc, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bihor (DGFP), susţine că cetăţenii care aparţin de administraţiile financiare care urmează să fie desfiinţate vor fi realocaţi altor centre. "În judeţul Bihor vor fi desfiinţate administraţiile financiare ale comunelor din Oradea, Tinca, Valea lui Mihai, Ştei şi Vaşcău. Începând de joi, administraţiile financiare vizate vor fi închise, cetăţenii fiind arondaţi către centrele cele mai apropiate", a declarat pentru BIHOREANUL reprezentantul DGFP.

Totodată, Vasile Farc susţine că disponibilizările se vor face pe cale naturală, iar acolo unde nu se va putea se va face concurs. "Iniţial cele 96 de persoane care lucrau în aceste centre au fost relocate către administraţiile cele mai apropiate, dar, ulterior, ni s-a comunicat că va trebui să renunţăm la 25 de persoane. Disponibilizările se vor face pe cale naturală, o parte dintre funcţionari urmând să iasă la pensie, iar o altă parte va pleca de bună voie. Dacă nu se va ajunge la numărul preconizat, se va da concurs, iar cei mai pregătiţi vor rămâne", a explicat Farc.

Purtătorul de cuvânt al finanţelor bihorene consideră întemeiată măsura ANAF pentru că "erau mai multe administraţii care nu îşi justificau activitatea, banii adunaţi fiind mai puţini decât cei pe care ANAF îi plătea pe salariile lor".


După ce se vor prelua toate datele de la adminstraţiile desfiinţate, începând cu data de 5 iulie, contribuabilii îşi vor putea plăti taxele la noile centre la care au fost repartizaţi.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală trece printr-un proces de reorganizare şi modernizare, drept pentru care absolut toate ghişeele administraţiilor fiscale din ţară vor fi închise în perioada 30 iunie, ora 12, până pe 5 iulie, ora 8.30.