Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor, cei cinci au fost depistaţi în noaptea de marţi spre miercuri, de o patrulă din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Salonta care se afla în localitatea Ant, în apropiere de graniţa cu Ungaria.

Poliţiştii i-au legitimat după ce le-a atras atenţia faptul că în jurul orei 00.30, grupul se deplasa pe jos pe una dintre străzile satului. "S-a constatat că este vorba de cinci bărbaţi de origine afroasiatică, dintre care doar unul avea asupra sa un document de identitate. Bărbaţii au fost conduşi la sediul sectorului, unde s-a constatat că patru sunt cetăţeni din Sri-Lanka, iar unul este din Afganistan şi au vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani", se arată în comunicatul IJPF Bihor.

Bărbaţii au declarat că intenţionau să treacă ilegal în Ungaria, ca să ajungă în Franţa, la muncă. Poliţiştii le-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, cazul urmând să fie soluţionat de procurori, care vor şi dispune măsurile legale care se impun.