Rectorul Universităţii din Oradea, Cornel Antal, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Legea 329/2009, care reglementează, printre altele, cumulul pensiei cu salariul, afectează 56 de angajaţi ai Universităţii. Din aceştia, 31 sunt angajaţi TESA, adică personal nedidactic, 7 sunt cadre didactice titulare şi 18 profesori consultanţi.

"Din cei 31 angajaţi TESA, patru persoane au ales să încheie contractul de muncă, preferând pensia, o persoană a ales salariul, iar 26 de persoane nu trebuie să aleagă, pentru că au pensia mai mică 1.690 de lei", a declarat Antal.

Rectorul a mai spus că din cele şapte cadre didactice titulare care intră sub incidenţa legii, un profesor al Facultăţii de Inginerie Electronică şi Tehnologia Informaţiei, Daniel Albu, a preferat pensia. "Patru cadre didactice şi-au suspendat pensia, iar două au pensia mai mică de 1.690 de lei", a spus Antal.

Cadrele didactice care au ales să-şi suspende pensia sunt Gheorghe Abrudan, de la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică, Vasile Anton, decanul Facultăţii de Textile şi Pielărie, Vasile Iovan, de la Facultatea de Medicină şi Farmacie.

În ceea ce-i priveşte pe cei 18 profesori consultanţi, rectorul Universităţii din Oradea a spus că aceştia nu se încadrează în această lege, pentru că nu au un contract de muncă cu Universitatea, ci îşi desfăşoară activitatea pe baza unei decizii a rectorului.