Pe 21 ianuarie 2005 o ştire şoca lumea sportului din România. Toni Alexe, căpitanul naţionalei de baschet a României şi al campioanei CSU Asesoft Ploieşti, a decedat într-un tragic accident auto.

La câteva ore după ce evoluase perfect într-un meci internaţional, el a murit prins între fiarele contorsionate ale unui Peugeot 307. Victoria din acel meci obţinuse pentru Asesoft calificarea în finala FIBA Europe Cup. Toni a sărbătorit rezervat, alături de colegi, iar spre dimineaţă a pornit către Oradea, pentru a fi alături de soţia sa, Lia şi de fetiţa lor, Paula.

Drumul avea să se sfârşească tragic în apropiere de Sinaia. Maşina marelui campion a intrat pe contrasens într-o curbă şi s-a izbit, frontal, de un camion. Toni Alexe, care anunţase conducătorii clubului că se retrage în vara acelui an pentru că vrea să se întoarcă la Oradea, a decedat pe loc.

Antonio Alexe s-a născut la data de 21 decembrie 1969 la Constanţa, dar locuia de mult timp la Oradea. Aici debutase în prima ligă şi aici şi-a întemeiat o familie. La 1,92 metri, era o extremă de mare fineţe, un jucător capabil să câştige singur un meci. Adunase aproape 300 de jocuri în naţionala Românei. Cariera de baschetbalist, începută la Dinamo Oradea a continuat cu Szolnoki Olaj (Ungaria), Sopron (Ungaria), CS West Petrom Arad, Falco KC Szombathely (Ungaria) şi CSU Asesoft Ploiesti.