Un obicei tradiţional, cum este furtul miresei de la nuntă, a căpătat o turnură neaşteptată la o petrecere din judeţul Buzău: cinci bărbaţi au fost amendaţi de poliţişti pentru comportament riscant în trafic şi afişarea unor replici ale unor arme, după cum anunță G4Media.

Conform sursei citate, incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 00.00, când echipajele de poliţie au observat un autovehicul pe şosea, în care pasagerii erau ieşiţi parţial din maşină în timpul deplasării, fără a purta centuri de siguranţă. Aceştia erau îmbrăcaţi în echipament de tip combat şi aveau la vedere replici ale unor arme.

Potrivit IPJ Buzău, tinerii cu vârste între 18 şi 22 de ani erau angajaţi ai unei firme de divertisment contractate chiar de către mireasa în vârstă de 22 de ani pentru a o "fura" de la nuntă, pentru a respecta tradiţia frecvent întâlnită la nunţile româneşti. 

Deşi momentul făcea parte din scenariul petrecerii, autorităţile au intervenit şi au sancţionat contravenţional participanţii pentru comportamentul lor riscant pe drumurile publice.

"Din verificările efectuate de poliţişti a reieşit că tinerii reprezintă o societate comercială, ce are ca domeniu de lucru înregistrat «alte activităţi recreative şi distractive». Bărbaţii au precizat că au fost contractaţi de către o tânără, de 22 de ani, din Brăila, să o preia de la un local dintr-o comună a judeţului Buzău, unde avea loc petrecerea pentru marcarea oficierii căsătoriei acesteia. Momentul ar fi făcut parte din desfăşurarea unor elemente de tradiţie, în contextul evenimentului", a transmis, luni, IPJ Buzău, conform aceleiaşi surse.

Cei cinci au fost toți amendați, valoarea concretă a sancțiunilor nefiind făcută publică însă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!