Din acest an, absolvenţii de facultate pot să se specializeze prin cinci cursuri postuniversitare noi ale Universităţii din Oradea.

Trei dintre cursurile pe care pot să le urmeze absolvenţii de facultate sunt din domeniul educaţiei: "Cercetarea fenomenelor educaţionale", "Managementul instituţiilor educaţionale" (ambele organizate la Facultatea de Ştiinţe Sociale) şi "Management educaţional" (Departamentul pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului Didactic). Durata acestor cursuri variază între 168 şi 480 de ore, iar taxele sunt între 500 şi 900 de lei.

Un alt curs postuniversitar, "Managementul şi Evaluarea Riscurilor pentru Securitate şi Sănătate în Muncă" este organizat la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică, având o durată de 240 de orei şi costând 2.100 de lei.

Cel de-al cincilea curs are loc la Facultatea de Ştiinţe Economice şi vizează pregătirea managerilor de proiecte. Durata cursului este de 100 de ore, iar taxa de participare este de 1.100 de lei.

"La absolvire se eliberează un Certificat de atestare a competenţelor profesionale şi un supliment descriptiv aprobate prin ordin al Ministrului Educaţiei Naţionale", se arată într-o informare remisă marţi de Universitatea din Oradea.

Cei interesaţi de programele postuniversitare pot obţine detalii suplimentare la secretariatele facultăţilor.