Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi a decis să închidă mai multe drumuri din Bihor, din cauza viscolului şi a ninsorii abundente.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, sunt închise trei drumuri naţionale, un drum judeţean şi unul comunal. Astfel, şoferii nu pot circula pe DN 1H între Aleşd-Pădurea Neagră-Şinteu (limita cu judeţul Sălaj), pe DN 19D Săcueni-Vamă, DN 1P Uileacul de Criş-Spinuş, DJ 764 D Călăţea-Cornet şi pe drumul comunal 7 pe porţiunea între Şimian şi Şilindru.

Totodată, până la ora 15, pe DN 76 între Cărpinet şi Vârfuri nu vor avea voie să intre autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 t.

Întregul judeţ este sub avertizarea meteorologică de cod galben de ninsori şi viscol, până joi seară, la ora 18. Asta înseamnă că stratul de zăpadă depus va depăşi10-15 centimetri, iar vântul va sufla în rafale ce vor depăşi 50-60 de kilometri pe oră.

UPDATE:

IPJ Bihor a anunţat joi că de la ora 9 a fost ridicată restricţia de circulaţie pe DN 76 între Cărpinet şi Vârfuri, iar de la ora 10.30 a fost deschis DN 19D, porţiunea dintre Săcuieni şi Vamă.