Un incendiu violent a izbucnit marţi seară la o casă de pe strada Depoului, un echipaj de paramedici şi două de pompieri din cadrul Detaşamentului 2 Oradea intervenind pentru a stinge flăcările.

"Observat şi anunţat cu întârziere, incendiul se manifesta cu violenţă la mai multe anexe şi la acoperişul unei case, existând pericol de propagare la locuinţele învecinate. Timp de peste două ore, echipajele de intervenţie au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului, alimentarea cu apă a autospecialelor făcându-se de la reţeaua de hidranţi din imediata apropiere", se arată într-un comunicat transmis miercuri de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

În urma incendiului au fost afectate cinci anexe gospodăreşti, bunurile materiale depozitate în acestea şi acoperişul unei case pe o suprafaţă de circa 30 de metri patraţi. "Prin intervenţia operativă a pompierilor militari au fost salvate bunuri a căror valoare depăşeşte 200.000 lei, iar valoarea pagubelor se ridică la aproximativ 10.000 de lei", a declarat locotenentul Cristian Herţe, purtătorul de cuvânt al ISU.

Incendiul a pornit de la o afumătorie improvizată, lăsată nesupravegheată, flăcările propagându-se cu repeziciune la materialele combustibile din apropiere.