După ce liderii USL au pus Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor într-o situaţie penibilă, schimbându-i doi şefi în trei zile, apele în instituţie nu se liniştesc. Numirea lui Daniel Negrean în funcţia de inspector şcolar general a declanşat un val de demisii din rândul angajaţilor IŞJ Bihor.

Tonul demisiilor a fost dat, marţi, de inspectorul şcolar general adjunct Nicolae Ungur. Contactat de BIHOREANUL, acesta nu a dorit să-şi comenteze gestul.

Apoi, însă, şi alţi inspectori de specialitate şi-au scris demisiile. Potrivit unor surse neoficiale ale BIHOREANULUI, este vorba de Aurelia Bodea (inspector responsabil cu învăţământul preşcolar), Raluca Şereş (responsabil cu proiectele şi mentoratul), Adela Porge (inspector de limba română) şi Călin Bacter (inspector în cadrul compartimentului de Resurse Umane).

Potrivit aceloraşi surse, mai sunt inspectori care intenţionează să-şi dea demisiile, fiind vehiculat numele inspectoarei Violeta Taichiş şi al unui alt angajat al compartimentului Resurse Umane, Pataki Arpad.

Sursele neoficiale mai susţin că valul de demisii a fost declanşat taman de numirea lui Negrean la conducerea instituţiei. Liberalul a mai lucrat în Inspectoratul Şcolar înainte de 2008 dar nu a lăsat o impresie tocmai bună colegilor. "Nu e specialist în învăţământ, dar pretinde că este", susţin sursele BIHOREANULUI.

Pe de altă parte, Negrean nu crede că din cauza lui şi-au dat demisia inspectorii. "Există un articol în deciziile de numiri pe post, care spune că dacă eşti numit pe o perioadă determinată, deci nu vii prin concurs, poţi fi revocat oricând. Cred că au preferat să îşi dea demisia pentru a nu fi în situaţia de a fi demişi", a declarat Negrean, joi, pentru BIHOREANUL.

Pe de altă parte, şeful IŞJ Bihor susţine că nu s-a gândit încă la concedieri, în această perioadă ocupându-se doar de evaluarea fiecărui compartiment din cadrul Inspectoratului.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor este în atenţia opiniei publice încă de vineri, de când PDL-istul Dorel Luca, fost inspector şef, a fost înlocuit de pe funcţie cu PSD-istul Dan Matei, printr-un ordin de ministru. Ulterior, liderii USL Bihor au cerut ministrului să-l revoce pe Matei, întrucât acesta nu avea susţinerea nici din partea PNL Bihor, nici din partea PSD Bihor, organizaţii care stabiliseră ca la şefia IŞJ Bihor să fie instalat liberalul Daniel Negrean.

Citeşte mai multe pe această temă în articolul "Să râdem cu USL: Un funcţionar din Minister l-a pus şef pe Matei în locul lui Negrean"