Desfăşurate timp de două zile la discoteca No Problem, întrecerile ediţiei din acest an ale Cupei Bihorul la Box au reunit la start 86 de pugilişti, veniţi de la cluburi din întreaga ţară. Astfel, s-au aflat în ringul orădean reprezentanţi ai oraşelor Zalău, Baia Mare, Arad, Tg. Mureş, Reşiţa, Alba Iulia sau Timişoara. De asemenea, au fost prezenţi şi câţiva sportivi din Ungaria.

Din Oradea au participat reprezentanţii clubului organizator, CS Crişul, şi ai clubului Gym Mar Strong.

Antrenorul emerit Mihai Miklos, tehnicianul clubului gazdă şi cel care s-a preocupat cel mai mult pentru ca întrecerile să fie bine organizate, a aliniat la start 11 pugilişti, reuşind, în final, să cucerească şase locuri I şi cinci clasări pe treapta a II-a.

Principalii performeri ai clubului Crişul, cei care s-au situat pe primul loc, au fost: Cosmin Călugăr, la categoria copii, 40 kg, Valentina Hegybed, la 52 kg, Alexandra Berinde, la tineret, 54 kg, Cătălin Călugăr, la 64 kg, Raul Buhaş, la juniori, 64 kg, şi Mihai Ţandro, la seniori 91 kg. Surprinzător, doi dintre cei mai buni sportivi ai secţiei, Rareş Macaru, la tineret, 81 kg, şi Ionuţ Torj, la seniori, 56 kg, au încheiat doar pe locul II.

Rareş Macaru, după ce s-a impus la puncte în faţa lui Denis Marta, de la CFR Timişoara, a pierdut apoi, tot la puncte, în faţa zălăuanului Szabo Robert. La 56 kg, seniori, şi Ionuţ Torj a fost învins la puncte de un pugilist din Zalău, Andrei Dragomir.

Pe locul secund s-au mai situat şi: Bianca Fekete, la 64 kg, Raul Raţiu, 50 kg, juniori, şi Ionel Oşvat, la + 91 kg, seniori.

"Sportivii au avut o comportare bună. La două meciuri au pierdut la decizie de 2-1, fiindcă arbitrii au văzut altceva. Am avut şi arbitraj orădean, dar nu a fost părtinitor nici 5% cu gazdele", a declarat, la final, antrenorul Mihai Miklos.

La competiţie au participat şi binecunoscuţii pugilişti Waldemar Cucereanu, din Alba Iulia, şi Adran Mărcuţ, din Reşiţa.

Pentru sportivii secţiei de box de la CS Crişul urmează Campionatul Naţional de juniori, de la Brăila, din data de 22 mai, unde vor fi prezenţi Raul Buhaş şi Raul Raţiu. Apoi, în perioada 2-6 iunie, la Reşiţa, vor avea loc întrecerile Campionatului Naţional de seniori, unde vor participa Ionuţ Torj, Ionel Oşvat şi Mihai Ţandro. Cătălin Călugăr şi Rareş Macaru se vor pregăti apoi pentru Naţionalele de tineret, programate la Câmpulung Muscel, în luna iulie.