Cinci autoturisme, între care şi două BMW-uri, au fost vandalizate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de un tânăr beat criţă, care le-a lovit cu pumnii, picioarele şi cu pietre.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 3, în Cartierul Luceafărul din Oradea, pe trotuarul dispre şoseaua din Calea Aradului, unde de obicei sunt parcate mai multe autoturisme.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă se vede cum, aflat în stare de ebrietate, individul se clatină şi cade de câteva ori, stă de vorbă cu un alt bărbat, rupe mai multe flori din ghivece, iar apoi loveşte nervos cu picioarele într-o maşină marca Ford Fiesta, a magazinului Spazio Ideea.

Individul se descalţă, se sprijină de autoturism, îl loveşte din nou şi îi rupe oglinzile. Furios, agresorul se îndreaptă apoi spre alte două autoturisme parcate în apropiere, un Toyota Corrola şi un BMW Seria 3, ale firmei Autonom, pe care le loveşte cu pietre, spărgându-le parbrizele.

Individul merge apoi până în capătul trotuarului, unde vandalizează încă două maşini, parcate în faţa celui mai nou bloc al cartierului Luceafărul. Acolo, rupe oglinda unui BMW Seria 5 şi zgârie un Seat Leon.

Ca norocul, incidentul a fost auzit de vecini. Unul dintre ei a şi semnalat autorităţilor faptele, sunând la 112, astfel că, în scurt timp, vandalul a fost prins și s-a ales cu dosar penal.

"Bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost identificat de poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, are 27 de ani şi este din comuna Agrij, judeţul Sălaj. În cauză a fost întocmit dosar penal, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere", a declarat BIHOREANULUI comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.