Lotul naţional de judo tineret a României Under 23 se pregăteşte pentru participarea la Campionatul European care se va desfăşura în luna noiembrie la Sarajevo.

În vederea selecţiei pentru echipa care va pleca la CE, judoka aflaţi în pregătire centralizată la Oradea au luat parte la finele săptămânii trecute la un turneu internaţional "cu greutate", care a avut loc la Belgrad.

Cei 12 sportivi înscrişi pe foile de concurs au avut o evoluţie bună, cu o singură excepţie ceilalţi reuşind să urce pe podiumul de premiere sau să se claseze în apropierea lui.

"Openul Serbiei a fost un turneu de seniori, foarte puternic, mai ales pentru sportivii noştri care au vârste sub 23 de ani. Cele 5 medalii cucerite dovedesc valoarea tinerilor judoka şi ne dau speranţe pentru Campionatul European de la Sarajevo", a declarat antrenorul Lotului Olimpic, orădeanul Emil Morar.

Turneul de la Belgrad a fost un ultim criteriu de selecţie şi nominalizare în vederea alcătuirii lotului care va reprezenta România la Europenele de Tineret ce se vor desfăşura în luna noiembrie la Sarajevo.

Rezultate înregistrate la "Danrho Serbia Open 2010":

Loc 1 - Brătulescu Cătălin (66 kg - CS Universitar Piteşti)
Loc 3 - Bodărlău Cristian (81 kg - Dinamo Braşov), Radu Valentin (90 kg - Dinamo Braşov), Simionescu Vlăduţ (+100 kg - CS Politehnica Iaşi), Smeu Flaviu (+100 kg - CS Politehnica Iaşi)

Deşi nu au urcat pe podiumul de premiere, trei sportivi legitimaţi la CSM Liberty Oradea au avut o evoluţie meritorie. Este vorba despre Călin Merge (66kg - locul V), Adrian Merge (73kg - locul VII) şi Alexandru Dragomir (81kg - locul VII)