Tinerii atleţi bihoreni au ocupat cinci locuri pe podium la întrecerile Campionatului Naţional pentru juniori I, care s-a desfăşurat în perioada 22-23 iunie la Bucureşti. Dintre acestea, trei au fost pe cea mai înaltă treaptă.

În cadrul probei de 5000 de metri, Laviniu Chiş, de la LPS Bihorul (antrenori Olah Robert şi Florina Cozac), a reuşit să treacă primul linia de sosire, cu timpul de 15 minute, 3 secunde şi 24 de sutimi, s-a clasat pe primul loc şi a devenit campion naţional.

La săritura în înălţime, Sergiu Perţe, tot de la LPS Bihorul (antrenor Virgil Preda), s-a situat, de asemenea, pe primul loc, cu rezultatul de 2 metri, şi el devenind campion naţional.

Cea de-a treia medalie de aur a fost cucerită de Cristian Tăut, de la CN Mihai Eminescu CSM Oradea (antrenor Florin Indrie), în cadrul probei de 800 de metri.
Bihorenii au obţinut şi un loc II şi o poziţie a III-a. Astfel, Vasile Conţ (CSU CSM Oradea, antrenor Virgil Preda) a fost al doilea în proba de 3000 de metri obstacole, iar Andrei David (LPS Bihorul CSM Oradea, antrenor Liviu David) a fost al treilea la aruncarea suliţei cu o performanţă de 65,51 metri.

În afară de aceştia, rezultate bune au obţinut şi Ionuţ Benea (CS Crişul, antrenori Livia şi Albert Mehes) la aruncarea ciocanului cu 54,47 metri, Cristian Tăut la 400 de metri, Mihai Haş la 400 de metri garduri şi ştafeta de 4x400 de metri a CN Mihai Eminescu alcătuită din Alexandru Drimba, Ştefan Hercuţ, Cristian Tăut şi Mihai Haş, care au terminat toţi pe poziţia a IV-a.

De asemenea, Claudiu Haşegan (CN Mihai Eminescu) a ocupat locul V la săritura în înălţime, cu rezultatul de 1,85 metri, şi a fost al 8-lea la săritura în lungime cu 6,38 metri. La fel, Ioana Bologa s-a situat pe locul V la aruncarea suliţei, cu un rezultat de 34,31 metri.

Întrecerile au reunit la start 449 de sportivi, proveniţi de la 106 cluburi din ţară.