Accidentul s-a produs duminică după amiază, la ieşirea din Urvind spre Oradea, după ce un tânăr de 30 de ani din Sânmartin, la volanul unei autoutilitare cu număr de Bucureşti, nu a respectat distanţa regulamentară faţă de o altă autoutilitară înmatriculată în Dâmboviţa, condusă de un şofer de 26 de ani, a anunţat, luni, inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

După ce a acroşat din spate maşina dâmboviţeanului, autoutilitara bihoreanului a ricoşat pe sensul opus de mers şi a izbit frontal un autoturism condus de un cetăţean ungar de 42 de ani.

În urma accidentului rutier, şoferul de Dâmboviţa şi cel ungar au suferit multiple leziuni pentru care au fost transportaţi la Spitalul Judeţean. Leziuni mai uşoare au mai suferit pasagerii autoturismului din Ungaria, dar şi ei au fost internaţi: soţia şoferului, în vârstă de 39 de ani, şi copiii acestora, de 9, respectiv 11 ani, toţi din Budapesta.

"Tânărul de 26 de ani a suferit o fractură deschisă la antebraţ şi humerus şi a plecat la Bucureşti să se trateze. Soţia şoferului din Ungaria a suferit o luxaţie de rotulă, care a fost redusă, şi mâine va fi externată. Soţul e în stare mai gravă, cu fractură deschisă la genunchiul drept şi fractură deschisă la tibia stângă şi a fost operat. Copiii au fost duşi la Spitalul Municipal, unde unul a fost operat cu ruptură de duoden şi transferat la Debreţin, iar celălalt e în afara oricărui pericol şi va fi externat mâine", a precizat pentru BIHOREANUL dr. Carmen Pantiş, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.