Patru restaurante din Oradea şi unul din judeţ au fost închise temporar de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, după ce comisarii au găsit mai multe probleme în timpul controalelor, inclusiv folosirea unor cuptoare murdare şi a unor ustensile ruginite.

Potrivit unui comunict transmis, vineri, de şeful CJPC Bihor, Giani Bura, cele cinci localuri au fost controlate de comisari în cadrul unei campanii care a început de la începutul lunii octombrie. În total, au fost verificaţi 54 de operatori economici.

Comisarii au descoperit mai multe probleme: folosirea unor combine frigorifice ruginite, cu mucegai şi murdare, folosirea unor cuptoare, tăvi şi rafturi pline de arsuri, grăsimi şi resturi de mâncare, folosirea unor materii prime expirate, alimente păstrate în ambalaje deteriorate, utilizarea unor ustensile şi vase cu puncte de rugină, precum şi lipsa informaţiilor despre ingredientele cu potenţial alergen.

În urma neregulilor depistate, echipele de control au dat 106 sancţiuni contravenţionale, 72 de amenzi în cuantum total de 787.000 lei și 34 de avertismente.

Totodată, comisarii au oprit de la comercializare produse alimentare în valoare de 65.000 lei şi au sistat temproar prestarea serviciilor, până la remedierea deficienţelor, în cazul a cinci restaurante. Este vorba despre restaurantele Old Mill (SC Vopmarc SRL), Pizzeria Giganti (SC Crispetmilan SRL), A`La Chef Catering (A`La Chef Catering SRL) şi Hanul cu noroc (SC Regal Development SRL) din Oradea, respectiv Sildoris Lesiana (SC Sildoris Impex Company SRL) din localitatea bihoreană Gheghie.

"De obicei acestea au rămas închise o zi sau două, până la remedierea problemelor depistate de comisari", a explicat Giani Bura pentru BIHOREANUL.

Acesta a transmis şi mai multe imagini din timpul controalelor, precum şi după curăţarea localurilor şi redeschiderea acestora.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!