Cinci români au murit şi alţi trei au fost răniţi într-un grav accident de circulaţie ce a avut loc pe o autostradă din Austria, lângă Viena.

Presa din Austria scrie că microbuzul în care se aflau cei opt români a lovit un parapet, iar forța impactului a catapultat vehiculul în pilonul unui pod.

Potrivit primelor informaţii, microbuzul avea numere de Satu Mare, şoferul era din acest judeţ, în timp ce pasagerii din sudul ţării. Ei veneau acasă, de la muncă din Germania.

Celula de criză reunită la Ministerul Afacerilor Externe pentru gestionarea acţiunilor privind asistenţa cetăţenilor români afectaţi de uraganul Irma, coordonează şi demersurile Ambasadei României la Viena care are în atenție accidentul produs în apropiere de capitala austriacă, arată MAE printr-un comunicat.

"Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare referitoare la circumstanţele producerii accidentului, a stării de sănătate a persoanelor rănite, dar şi pentru confirmarea identităţii acestora", a mai transmis Ministerul.