Cinci români vor lua parte la nunta Prinţului William cu Kate Middleton, unde invitaţii sunt verificaţi la sânge albastru până să li se deschidă porţile catedralei Westminster Abbey şi ale palatului Buckingham. Odată ajunşi acolo, totul este cronometrat la secundă şi aranjat la milimetru.

Regele Mihai I, Principesa Margareta, Principele Radu, dar şi contele şi contesa Kalnoky, administratorii proprietăţilor Prinţului Charles din Transilvania sunt românii care vor lua parte la ceremonia regală din 29 aprilie, iar acum se pregătesc de nuntă. Regina Ana nu va participa la nuntă.

De ţinutele Principesei Margareta se ocupă creatorul de modă spaniol Arasa Morelli, dar şi Doina Levintza, Christine Kostoff şi Dan Coma. Pe Principele Radu îl va îmbrăca Alexandru Ciucu.

Iar în ceea ce-l priveşte pe Regele Mihai I lucrurile sunt rezolvate de multă vreme. "Regele Mihai I poartă costumele sale create cu ani în urmă, pe care le păstrează în condiţii impecabile. Majestatea Sa poartă şi astăzi un palton de stofă albastru închis creat în anul 1941 de una dintre casele de croitorie interbelice din Bucureşti", a declarat Principele Radu, care spune că au început pregătirile pentru nuntă chiar din momentul în care au primit invitaţia.

"Conform codului vestimentar transmis prin invitaţii, Regele va purta morning coat în ziua nunţii, apoi smoking şi costum albastru închis la alte patru evenimente. Principesa Moştenitoare va purta mai multe ţinute de zi (taioare), unele cu pălărie, precum şi rochii lungi sau de cocktail pentru alte două evenimente. Eu voi purta smoking şi costum albastru închis", a explicat Principele.

Familia regală a României va sta la Londra mai multe zile, Regele urmând să fie omagiat în câteva rânduri, în cadrul vizitei, de diferite instituţii şi organizaţii britanice.