Liceul Teoretic Ady Endre Oradea, Colegiul Naţional Iosif Vulcan Oradea, Colegiul Naţional Avram Iancu Ştei şi şcolile gimnaziale Oltea Doamna şi Floare de Lotus (Sânmartin) au câştigat fiecare un premiu de 20.000 euro, în cadrul Olimpiadelor Kaufland, organizate de hypermarketul cu acelaşi nume împreună cu ONG-ul Şcoala de Valori şi Ministerul Educaţiei.

Competiţia naţională "Olimpiadele K" a început în toamnă şi a provocat şcolile să îmbunătăţească actul educaţional, organizând activităţi extracurriculare. Pentru fiecare acţiune în care au implicat elevii şi profesorii, şcolile au primit un punctaj, iar la final unităţile care au adunat cele mai multe puncte au fost declarate câştigătoare.

Valoarea totală a premiilor puse la bătaie de Kaufland este de 2.090.000 euro, din care premiul cel mare, câştigat de o grădiniţă din Vaslui, a fost de 40.000 euro. Pe locul doi s-a clasat o şcoală din Negreşti, câştigătoare a 30.000 euro, iar alte 101 instituţii de învăţământ primesc câte 20.000 euro.

Şcolile vor trebui să folosească banii pentru noi proiecte menite să îmbunătăţească actul educaţional.

"Peste 1.190 de instituţii de învăţământ s-au mobilizat începând cu luna septembrie 2015 şi au desfăşurat în total 57.474 de activităţi educaţionale din cele patru domenii de implicare stabilite de programul Olimpiadele Kaufland: mediu (ecologizare, plantare, reciclare etc.), sport şi sănătate (competiţii sportive, gustări sănătoase, cumpărături inteligente etc.), creativitate şi tradiţii (expoziţii interne, teatru, dans, design, creaţii literare etc.), ştiinţă, cultură şi educaţie (vizite culturale sau informative, invenţii, prim-ajutor etc.)", se arată într-un comunicat transmis de organizatori.