Șase unități de învățământ - mai precis cinci școli, plus o grădiniță, care are și creșă - din Oradea vor fi reabilitate cu bani europeni atrași prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Primăria municipiului a anunțat marți că a semnat contractele de finanțare cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru aceste lucrări, în valoare totală de 10,5 milioane de euro, cu TVA inclus.

Unitățile de învățământ vizate de aceste proiecte sunt Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller” (sediul din Piața Cazărmii), Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, Școala Gimnazială „Octavian Goga”, Grădinița nr. 52 și Creșa nr. 3.

„Lucrările care vor fi executate pentru creșterea eficienței energetice sunt reabilitarea termică a fațadelor, acoperișului și subsolului, înlocuirea tâmplăriei, intervenții la instalațiile termice și electrice pentru creșterea eficienței din punct de vedere energetic, precum și gestionarea inteligentă a energiei”, a transmis Primăria.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!