Cinci cetăţeni maghiari, trei adulţi şi doi minori, s-au rătăcit vineri în pădurea din comuna bihoreană Lunca, încercând să ajungă la Arieşeni. Ei au cerut ajutor prin apel la 112, în jurul orei 14.40, spunând că se află undeva la aproximativ 10 kilometri de localitatea Şuştiu şi circa 15 kilometri de Moneasa.

"Conform apelului, cei cinci cetăţeni maghiari se îndreptau spre Arieşeni, însă din cauza faptului că, la un moment dat, nu au mai putut continua drumul cu autoturismul, s-au deplasat pe jos în direcţia semnalată de un indicator turistic (care indica un canton silvic "Văratec", nu o localitate), realizând ulterior că nu au posibilitatea să ajungă la nicio localitate din zonă, neştiind exact unde se află", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, Camelia Roşca.

Pentru că nu se ştia exact unde sunt turiştii rătăciţi, în căutarea lor au pornit echipaje de la ISU Crişana, Serviciului Salvamont-Salvaspeo Bihor, Inspectoratului de Jandarmi Bihor, Inspectoratului de Poliţie Bihor, ale Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Lunca, dar şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, ale Inspectoratului de Jandarmi Arad şi ale Salvamont Arad.

Spre norocul lor, în jurul orei 16.40, cei cinci turişti au fost găsiţi de salvamontiştii bihoreni, pe drumul forestier dintre localităţile Şuştiu şi Moneasa.        

"Cele cinci persoane, care nu au necesitat îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol, au fost transportate de echipajele de salvare în localitatea Ştei, în vederea adăpostirii în condiţii de siguranţă", a mai spus Roşca.