După cum se ştie, de mai bine de o lună, un utilaj al operatorului licenţiat de salubritate spală recipientele pentru colectarea deşeurilor. Acţiunea se face cu o maşină special concepută pentru acest lucru, care are un tanc de apă de 6.000 de litri. Golite în prealabil, recipientele sunt ridicate de utilaj şi băgate în incintă, unde multiple jeturi de apă acţionează pentru spălarea pubelelor şi a containerelor atât în interior, cât şi în exterior.

Acţiunea se apropie de final, ceea ce înseamnă că utilajul RER a trecut pe aproape fiecare stradă din Oradea. Totuşi, există orădeni cărora nu li s-au spălat recipientele, fie pentru că nu le-au lăsat în stradă, fie pentru că nu au dorit acest lucru.

Operatorul îi informează pe toţi că, pentru a beneficia de acest serviciu, trebuie să anunţe societatea la sediu, pe strada Tudor Vladimirescu nr. 79, sau la dispecerat, la numărul de telefon 0259.433.195, iar utilajul mobil achiziţionat în acest scop se va deplasa la domiciliul celor rămaşi cu pubelele sau containerele murdare.

La fel trebuie să procedeze şi firmele care vor să le fie curăţate recipientele, întrucât RER Ecologic Service spală "din oficiu" doar pubelele persoanelor fizice, nu şi ale agenţilor economici.