MrBeast, pe numele său real Jimmy Donaldson, este unul dintre cele mai mari fenomene ale internetului. Cu o audiență globală de aproape 320 de milioane de abonați pe YouTube și o avere estimată la aproximativ 1 miliard de dolari, Donaldson a reușit să transforme succesul pe YouTube într-o sursă de binefacere.

Banii săi provin în mare parte din platforma YouTube, iar o parte semnificativă din aceștia sunt cheltuiți în scopuri caritabile, ceea ce i-a adus o reputație globală nu doar ca entertainer, ci și ca filantrop.

MrBeast și-a început cariera pe YouTube în 2012, pe când avea doar 14 ani, dar viral a devenit în 2017, când a început să facă acte de caritate. A donat zeci de mii de dolari unor oameni ai străzii și și-a construit un brand în jurul conceptului de a oferi. Actele de caritate au devenit esențiale pentru succesul său online.

Cu videoclipuri în care oferă case, mașini sau sume uriașe de bani, MrBeast a transformat fiecare gest de binefacere într-un eveniment de divertisment urmărit de milioane de oameni. Un exemplu notabil este construirea de case și școli în Africa, oferind educație și apă potabilă comunităților defavorizate. De asemenea, a ajutat persoane bolnave să acopere costurile unor intervenții chirurgicale costisitoare, ceea ce i-a consolidat reputația de filantrop modern.


Cel mai vizionat videoclip al lui MrBeast are 658 de milioane de vizualizări

Popularitatea lui MrBeast nu a fost lipsită de controverse: au apărut zvonuri conform cărora o parte din banii oferiți în concursurile organizate ar fi ajuns la apropiați ai lui Donaldson, nu la persoane străine, așa cum păreau să indice videoclipurile. De asemenea, foști angajați au acuzat că MrBeast este un șef foarte exigent, iar condițiile de lucru nu sunt întotdeauna ideale.

Totuși, succesul și impactul YouTube-rului nu poate fi ignorat: a strâns peste 20 de milioane de dolari pentru campania „Team Trees”, care avea ca scop plantarea a 20 de milioane de copaci la nivel global, iar într-o altă campanie, „Team Seas”, a adunat fonduri pentru a scoate din oceane tone de plastic și deșeuri, contribuind astfel la protejarea mediului.

Recent, Jimmy Donaldson a făcut pasul dinspre rețelele sociale spre showbiz: a semnat un contract de milioane de dolari cu Amazon Prime pentru a produce și prezenta un nou show, care va fi disponibil exclusiv pe platforma de streaming.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!