Consiliul Local Oradea are un nou membru. PNL-istul Sorin-Vasile Negruțiu (52 ani) a depus jurământul de consilier municipal în cea mai recentă ședință, el luându-i locul lui Flavius Calapod, care și-a dat demisia la finalul anului trecut, pentru a se concentra pe „propriul business”. 

Sorin-Vasile Negruțiu s-a aflat pe poziția a 27-a pe lista Partidului Național Liberal la alegerile locale. El și-a putut ocupa locul în rândul consilierilor după ce mandatul i-a fost validat de Judecătoria Oradea. 

Noul membru al Consiliului Local Oradea a absolvit Liceul Emanuil Gojdu și Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității din Oradea, la specializarea Finanțe-Asigurări. A obținut apoi diploma de masterat în Managementul Administrației Publice, tot la Oradea.

La începutul anilor ’90, a lucrat ca profesor suplinitor la școala generală din Chijic, iar apoi între 1997 și 2000 ca economist în cadrul Regiei Autonome de Îmbunătățiri Funciare Bihor, care s-a transformat apoi în Societatea Națională Îmbunătățiri Funciare (SNIF) Bihor. În cadrul acesteia, a fost, în perioada 2000-2004, șeful biroului financiar-contabilitate, iar în perioada 2004-2007 director economic. Între 2007 și 2010, a fost contabil șef la SNIF - Sucursala Criș, iar între 2010 și 2013 șef birou financiar-contabilitate la SNIF Mureș-Criș. 

Între 2013 și 2014, Negruțiu a fost inspector în cadrul DGASPC Bihor, iar din 2014 până în prezent ocupă funcția de auditor intern la societatea Termoficare Oradea, aflată în subordinea Consiliului Local. Noul consilier local a fost membru în Consiliul de Administrație al Companiei de Apă Oradea și este în continuare membru în CA al Administrației Domeniului Public. 

Sorin Negruțiu este membru PNL din 2004 și spune că, în noua sa postură, vrea să-și pună „priceperea în slujba orașului”. 

Consiliul Local Oradea este format din 27 de aleși locali. În mandatul actual, configurația este următoarea: 20 de consilieri reprezintă PNL, 4 consilieri UDMR și 3 consilieri PSD. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!