În vreme ce majoritatea populaţiei din Angola trebuie să supravieţuiască cu numai doi dolari pe zi, Isabel dos Santos, fiica preşedintelui Republicii, a devenit prima femeie miliardară din Africa, relatează The Guardian, citat de gandul.info.

În vârstă de 40 de ani, Isabel are afaceri atât în ţară, cât şi peste graniţe. Fiica cea mare a lui José Eduardo dos Santos deţine în Portugalia 28,8% din acţiuni la compania Zon (în valoare de 385 milioane de dolari) şi 19,5% din acţiunile băncii Banco BPI (în valoare de 465 milioane de dolari).

În Angola, Isabel deţine 25% din acţiunile băncii Banco BIC (în valoare de 160 milioane de dolari) şi tot atâtea în cadrul companiei telecom Unitel.

Chiar dacă anul trecut a primit titlul de antreprenorul anului în Republica Angola, numeroase voci au contestat calităţile acesteia în lumea business-ului.

"Majoritatea afacerilor sale din Angola sunt aprobate şi transferate de tatăl său, preşedintele", a comentat jurnalistul Rafael Marques de Morais. "Când cineva ajunge să deţină un milliard de dolari trebuie să te întrebi care este provenienţa banilor respectivi", a continuat De Morais.

Isabel dos Santos este căsătorită cu un colecţionar de artă congolez şi au împreună trei copii. La nunta celor doi, în anul 2003, a fost invitat să cânte un cor din Belgia, iar mâncarea a fost livrată tocmai din Franţa cu două avioane charter. Mai mulţi preşedinţi africani au s-au numărat printre cei 100 de invitaţi la petrecerea ale căror costuri s-au ridicat la aproximativ 4 milioane de dolari.

(sursa: gandul.info)