Cea mai recentă ediţie a festivalului-concurs "Mândru-i cântecu-n Bihor" şi-a desemnat câştigătorii dintre mai mulţi tineri solişti vocali şi instrumentişti din Bihor.

Evenimentul a avut loc pe 8 iunie la Filarmonica de Stat, iar juriul a fost condus de prof. univ. dr. Oana Lianu de la Facultatea de Arte.

Din juriu au mai făcut parte solistul Cornel Borza, etnografa Simona Ioana Bala de la Muzeul Ţării Crişurilor, directorul Ansamblului Artistic Profesionist Crişana Leontin Ciucur şi Sorin Miescu de la Liceul de Arte din Oradea.

Marele premiu "Elisabeta Pavel" a fost câştigat de Bianca Popa, iar premiul special "Florica Ungur" a mers către Corina Buciu.

La solişti vocali, premiul I a fost adjudecat de Romina Suciu, premiul II de Mirel Naghi şi premiul III de Paula Ţenţ.

La solişti instrumentişti, premiul I a fost câştigat de Rareş Mârza (vioară), premiul II de Denis Lezeu (clarinet), iar premiul III de Szanto Torja Denis (vioară).

Acompaniamentul a fost asigurat de Orchestra Ansamblului Artistic Profesionist Crişana, dirijor Adrian Miescu, iar prezentarea festivalului de Andrada Oros.

Festivalul "Mândru-i cântecu-n Bihor" a fost organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, în parteneriat cu Teatrul Regina Maria din Oradea, prin Orchestra Ansamblului Profesionist ,,Crişana", şi Filarmonica de Stat din Oradea.