PNL şi UDMR şi-au împărţit victoriile în primăriile oraşelor bihorene. PSD a câştigat doar Primăria Nucet, cu candidatul Mircea Tuduce, care l-a învins vehement pe edilul în funcţie Costel Sârghie.

În schimb, PNL are primari în Beiuş, Aleşd, Ştei şi Vaşcău. La Beiuş, Petru Mlendea, omul propulsat de fostul primar beiuşan Adrian Domocoş, a câştigat funcţia de edil-şef în faţa social-democratului Gheorghe Bogdan. Voturile s-au renumărat de două ori, iar în final s-a constatat că PNL-istul a adunat cu 400 de voturi în plus.

După cum BIHOREANUL a dezvăluit, Mlendea, fost consilier PSD în legislatura 2008-2012, a candidat în acest an la Primăria Beiuş din partea PNL, însă doar ca om de paie, menit să-i asigure victoria independentului Adrian Domocoş. Pentru că a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare şi şi-a pierdut dreptul de a fi ales, vineri seară Domocoş a mărşăluit prin Beiuş, alături de Mlendea, de Cornel Popa şi de alţi membri PNL, cerându-le beiuşenilor să voteze candidatul PNL.

La Aleşd, liberalul Ioan Todoca a adunat cu 22 de voturi mai multe decât PSD-istul Călin Morar. O victorie şi mai categorică a avut PNL la Ştei: liberalul Iulian Bălaj, primar în funcţie, a adunat cu peste 1.600 de voturi mai multe decât PSD-istul Horia Miara.

De asemenea, şi la Vaşcău social-democraţii au pierdut detaşat în faţa liberalului Florin Porge, actualul primar care va ocupa şi în următorii patru ani această funcţie.

Aşa cum era de aşteptat, UDMR a câştigat patru primării de oraşe bihorene: Salonta, cu candidatul Torok Laszlo, Marghita cu Pocsaly Zoltan, Săcueni cu Beres Csaba şi Valea lui Mihai cu Karsai Jozsef Attila.