În această săptămână, profesorii și studenții Universității din Oradea care vor să își reprezinte colegii în forul legislativ al instituției pot să-și depună candidaturile.

„De azi până pe 21 decembrie se depun candidaturi pentru funcția de membru al Senatului Universității din Oradea, atât de către colegii cadre didactice titulare, cât și de către studenți”, a anunțat rectorul Constantin Bungău, luni, într-o conferință de presă.

În Senatul academic, vor fi 64 de membri, care în premieră vor avea un mandat de 5 ani, conform prevederilor din noua lege a educației universitare. Dintre cei 64, 48 vor fi profesori, iar 16 studenți, toți urmând să reprezinte facultățile din care provin.

Toate candidaturile aspiranților la Senatul Universității vor fi postate pe site-ul instituției, astfel încât electorii să vadă pe cine vor putea vota în ianuarie, când sunt programate alegerile. Primul tur de scrutin pentru studenții senatori va avea loc pe 15 ianuarie, iar dacă va fi nevoie, al doilea este programat pe 17 ianuarie, iar în cazul cadrelor didactice, scrutinurile sunt programate pe 16 și 18 ianuarie.

În noua sa componență, Senatul academic își va alege președintele pe 29 februarie.

Anul electoral la Universitatea din Oradea va continua cu alegerea viitorului rector, scrutin programat pe 14 mai 2024. În funcție din anul 2012, Constantin Bungău a refuzat să spună dacă va candida pentru un nou mandat, precizând că va face acest anunț abia în martie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!