Primăria Oradea n-a renunţat la planul de a transforma vechile cinematografe ale oraşului în săli multifuncţionale.

În cea mai recentă şedinţă, consilierii locali au aprobat actualizarea proiectului privind modernizarea fostului cinema Transilvania, din Piaţa Ferdinand, astfel încât să devină o sală de evenimente cu 200 de locuri. Lucrările au început în urmă cu cinci ani, de firma Construcţii Bihor, dar au fost suspendate din lipsă de fonduri.

Între timp, proiectul are nevoie de modificări, deoarece normativele privind securitatea la incendiu s-au schimbat iar, printre altele, montarea de hidranţi interiori este obligatorie. De asemenea, în noul proiect vor fi incluse şi soluţii pentru probleme depistate în timpul execuţiei. Valoarea lucrărilor a crescut, astfel, de la 4,5 milioane lei, cât a aprobat Consiliul Local în 2014, la 6,9 milioane lei. Investiţia este finanţată din bugetul oraşului.

În acelaşi timp, specialiştii Primăriei caută în continuare soluţii pentru finanţarea nerambursabilă a reconversiei cinematografului Libertatea într-o altă sală multifuncţională. Oradea a depus deja o solicitare, într-un program finanţat direct de Comisia Europeană, dar a fost respinsă.