Poliţistul Cristian Cioacă a fost pus sub acuzare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, dispărută din august 2007, procurororii Parchetului instanţei supreme urmând să ceară arestarea lui preventivă pentru omor.

Potrivit rtv.net, cazul a fost preluat de un alt procuror care a descoperit probe noi: pete de sânge în apartamentul celor doi, cu ajutorul unui aparat nou. Petele nu au fost detectate atunci, pentru că nu exista tehnica necesară.

Poliţistul Cristian Cioacă a fost dus, miercuri, la Parchetul instanţei supreme pentru a fi anunţat că s-a pus în mişcare acţiunea penală în cazul lui, pentru uciderea avocatei Elodia Ghinescu.

Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, a declarat miercuri că propunerea de arestare preventivă a lui Cristian Cioacă a fost făcută pentru acuzaţiile de omor calificat şi profanare de morminte. Cererea a fost însă respinsă de judecători.

Poliţistul a fost principalul suspect, dar nu s-au găsit niciodată suficiente probe. Până acum a fost învinuit doar că i-a spart căsuţa de mail şi i-a citit fraudulos mailurile şi a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Avocata Elodia Ghinescu a dispărut de la domiciliu în noaptea de 29 spre 30 august 2007 şi de atunci trupul ei nu a mai fost găsit. În 8 noiembrie 2011, avocata Elodia Ghinescu a fost declarată moartă, în urma unei sentinţe a Judecătoriei Braşov.

sursa: rtv.net