După ce patronul Nicolae Nistor a secat ferma piscicolă de la Cefa, pe motiv că activitatea a devenit mult prea păguboasă din pricina cormoranilor care mănâncă peşti cu nemiluita, întreg complexul era să fie distrus de foc. N-a fost vorba de vreo pedeapsă divină, cum ar putea crede unii, ci de neatenţia şi de prostia unui cioban, care şi-a dus oile la păşunat lângă fermă şi s-a gândit să igienizeze zona, dând foc vegetaţiei uscate.

Din pricina secetei şi a uscăciunii solului, flăcările uriaşe s-au extins rapid şi s-au apropiat periculos de fermă, numai intervenţia angajaţilor făcând ca ele să nu mistuie tot complexul.

Nemulţumit că focul putea să-i omoare vacile şi porcii pe care îi creşte pe lângă fostele heleşteie, Nistor a reclamat incendiatorul la Garda de Mediu, care după un control, a făcut o plângere penală la Parchetul Salonta, deoarece focul deschis într-o arie protejată, cum este Parcul Natural Cefa, este interzis.

Cum Nistor are şi filmuleţe atât cu incendiul, cât şi cu ciobanul recunoscând că a pus focul, s-ar părea că procurorii nu vor avea mult de lucru.