Premierul Marcel Ciolacu a anunțat miercuri, înainte de ședința de Guvern, că pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate.

„Am luat decizia ca toate pensiile sub 3.000 de lei să nu mai fie impozitate. Vorbim de o măsură care se va aplica din 1 octombrie pentru aproximativ 3 milioane de pensionari”, a declarat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern, potrivit Alba24.ro.

Conform sursei citate, miniştrii Muncii şi Finanţelor lucrează în prezent la actul normativ necesar, astfel încât să fie adoptat la timp de Guvern pentru ca pensionarii să primească pensiile cu noul plafon de impozitare începând cu luna octombrie.

Alba24 mai arată că în prezent, pentru pensia încasată din fondul public de pensii, suma care depășește pragul de 2.000 de lei este impozitată cu 10%. De asemenea, pensionarii cu pensii mai mari de 2000 de lei nu primesc tichete sociale.

News.ro amintește că marți, la Craiova, premierul declara că noile modificări nu presupun un efort bugetar foarte mare, în jur de 800 de milioane de lei și că măsura va fi aprobată prin Ordonanţă de urgenţă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!