Fostul subprefect de Bihor Cristian Bitea a ajuns la conducerea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, după ce premierul Dacian Cioloş a semnat decizia prin care preşedintele ANFP, Birtalan Jozsef, a fost eliberat din funcţie.

Potrivit agenţiei de presă News.ro, decizia a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial, astfel că Bitea, în prezent vicepreşedinte al ANFP, va coordona instituţia până la numirea unui nou preşedinte.

După o lungă perioadă de absenţă, numele fostului subprefect PDL-PNL Cristian Bitea a fost pomenit, anul acesta, în presa centrală ca fiind suspectat de conflict de interese, dat fiind că ar dirija, din umbră, o firmă abonată la contractele de formare profesională ale ANFP.

Recent, numele lui Bitea a fost vehiculat şi pentru "lista scurtă" a candidaţilor PSD Bihor la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Bitea ar fi fost, însă, convins să se retragă, cu perspectiva ca după ce PSD revine la guvernare să-i asigure o carieră şi mai consistentă la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, unde este vicepreşedinte.

Pe de altă parte, notează News.ro, tot miercuri a fost publicată decizia prin care Adrian Sanda a fost demis de la conducerea Secretariatului de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist, atribuţiile sale fiind preluate, interimar, de către subsecretarul de stat Octav Bjoza.

Sanda a fost ridicat de procurori, miercuri, şi dus la audieri la Parchetul instanţei supreme, după percheziţii la Secretariatul de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist, în dosarul privind acordarea ilegală a unor titluri pentru revoluţionari.