În Bihor, toate pădurile vor fi atent monitorizate pentru a opri defrişările ilegale şi depozitările clandestine de deşeuri. Fiecare Primărie comunală din judeţ va fi ajutată să atragă fonduri PNRR, astfel ca, în patru ani, să nu existe nicio localitate fără reţea de apă şi canalizare. Sunt Ciprian Blejan, candidat AUR pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, iar prioritatea mea este crearea unei administraţii centrate pe oameni şi îmbunătăţirea calităţii vieţii.

Adevăru-i că se fură

Într-un judeţ care se vrea cel mai sigur din ţară, pădurile sunt defrişate de firmele de casă ale primarilor, lemnele sunt vândute la negru sau împărţite strict ca mită electorală. Cei care nu au votat cum s-a cerut n-au primit, deși există peste tot hotărâri de Consiliu Local care obligă administraţiile locale să asigure tuturor locuitorilor lemne de foc, fără discriminare.

Dar acest lucru se întâmplă foarte rar.  O spun cu revoltă localnicii comunelor pe care le-am parcurs cu colegii noştri, candidaţi la funcţiile de primar şi pentru consiliile locale.

Revoltător este şi faptul că sunt primari care nu s-au îngrijit ca sătenii şi firmele locale să îşi încheie contracte de salubrizare. Pădurile, văile sunt pline de gunoaie, iar ca să mai ascundă din ele, le îngroapă de-a dreptul.

Ce vom face!

Toate pădurile vor fi atent monitorizate pentru a opri defrişările ilegale şi depozitările clandestine de deşeuri!

Administraţiile locale vor fi sprijinite pentru a avea un mai bun management al deşeurilor în mediul rural, pentru un mediu curat şi sustenabil în judeţul Bihor!

Fiecare Primărie comunală din judeţ va fi ajutată să atragă fonduri PNRR, astfel ca, în patru ani, să nu existe nicio localitate fără reţea de apă şi canalizare ori fără drumuri modernizate şi asfaltate!

Bihorul nu e doar judeţ de tranzit, ca să construim numai şosele de viteză! În tot acest timp, avem peste 100 de comune, oraşe şi municipii cu străzi neasfaltate!

Averea noastră: Copiii, părinţii şi bunicii!

În fiecare comună va fi ridicată cel puţin o grădiniţă, iar Consiliul Judeţean va acoperi cheltuielile microbuzelor şcolare care le va asigura copiilor transportul sigur şi eficient de acasă până la unitatea de învăţământ şi înapoi.

Niciun copil nu va mai străbate kilometri în ploaie, zăpadă şi arşiţă, ca să poată ajunge la şcoală. Copiii din mediul rural trebuie să aibă acces facil la învăţământ!

Avem dovada că oamenii din mediul rural sunt văduviţi şi de un alt serviciu esenţial: accesul la asistenţă medicală.

Printr-un parteneriat al Consiliului Judeţean cu primăriile locale, le vom asigura centre de permanenţă în toate comunele - pentru ca toţi bihorenii să aibă acces la asistenţă medicală!

Totodată, vom înfiinţa în toate localităţile centre de zi pentru pensionari şi persoane cu dizabilităţi, pentru a le asigura o viaţă demnă şi activă, inclusiv prin activităţi productive.

O economie sănătoasă, doar cu antreprenorii României

Producătorii noştri, cu palmele crăpate de muncă, au ajuns să vândă pe marginea drumurilor, pentru că n-au loc de bişniţari! Vom face centre de desfacere zonale pentru ca producătorii locali să-şi poată vinde recolta la preţuri decente şi competitive.

În colaborare cu administraţiile locale, le vom asigura antreprenorilor locali infrastructură şi facilităţi pentru funcţionare şi dezvoltare: drumuri modernizate, reţele de apă şi canalizare, centre de colectare, pieţe de desfacere.

Schimbarea reală și profundă se poate realiza doar prin schimbarea mentalității!

Pentru oameni

Avem o echipă cu oameni care au demonstrat, prin acțiunile și inițiativele lor concrete, că sunt capabili să genereze schimbarea pe care o așteptăm cu toții de atât de mult timp!

Sunt Ciprian Blejan, inginer constructor şi activez de 20 ani în domeniul privat. Administrez o companie de construcţii cu peste 150 de angajaţi şi subcontractori, știu ce înseamnă responsabilitatea de a plăti lunar salariile, am realizat şi implementat cu succes sute de proiecte în mai multe judeţe ale țării.

Acum, candidez la funcţia de preşedinte la Consiliul Judeţean Bihor din partea AUR, iar prioritatea mea este asigurarea condiţiilor pentru un trai decent în acest judeţ. 

Pe 9 iunie, avem ocazia să votăm pentru schimbare și să aducem o nouă speranță în județul Bihor. Votând AUR și susținându-l Ciprian Blejan ca preşedinte la Consiliul Judeţean Bihor, alegem un viitor mai bun, construit pe principii solide și pe respectul față de valorile noastre naționale.

Vă invit să vă alăturați echipei mele și să construim împreună un Bihor mai prosper, mai modern și mai unit!

Pe 9 iunie, votăm AUR!

Bihorul RENAȘTE!

Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor, cod mandatar financiar 21240330

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!