Consiliul Municipal din Paris a decis să transforme capitala Franţei într-un oraş fără animale în circuri. Aleşii parizienilor au hotărât, prin vot, că niciun spectacol de circ din Paris să nu mai poată cuprinde în program animale sălbatice. De asemenea, ei vor cere Guvernului francez o interdicţie naţională în acest sens.

Decizia a fost luată la scurt timp după ce un tigru a evadat dintr-un circ din capitala Franţei şi a trebuit să fie împuşcat de către proprietarul său. "Animalele din circuri nu sunt bine tratate, sunt exploatate de dragul distracţiei, iar acest lucru îi deranjează pe tot mai mulţi parizieni", a explicat Jacques Boutault, un consilier ecologist.

Primăria Parisului intenţionează să organizeze întâlniri cu proprietarii de circuri pentru a găsi o soluţie pentru animalele sălbatice ţinute în captivitate, fără a periclita activitatea acestora. Anterior capitalei, alte 65 de localităţi din Franţa au interzis deja circurile cu animale, măsura fiind, bineînţeles, aplaudată de ecologişti. La nivel mondial, interdicţia este aplicată în 41 de ţări, din care 19 din Europa.