Aproximativ 200 de autoturisme au claxonat, vineri după amiază, pe o porţiune de câţiva kilometri, între localităţile Pocola şi Răbăgani, în semn de protest faţă de starea drumurilor din zonă. Oamenii, care provin atât din satele din zonă, cât şi din Beiuş, au pornit bară la bară, pe lângă drumarii care au fost trimişi să repare drumul cu pricina, chiar în ziua protestului.

Protestatarii, având vârste între 20 şi 50 de ani, s-au strâns în dreptul unei staţii de benzină dezafectată din localitatea Pocola în jurul orei 16 şi au făcut un tur demonstrativ printre gropile de pe şoseaua în care îşi rup maşinile.

Oamenii au mers în marş, claxonând, în semn de protest pentru faptul că drumul care leagă Oradea de Deva, adică DN 76, este mereu peticit, dar degeaba.

Cei care fac zilnic naveta înspre Oradea sunt de-a dreptul disperaţi de starea proastă a drumului. "Materialele folosite la repararea şoselelor în această zonă sunt de foarte proastă calitate, motiv pentru care la prima ploaie se strică, iar gropile apar înapoi peste noapte", a spus un localnic. "Nu se mai poate aşa", a spus un altul. "Bine că plătim rovinieta şi tot felul de taxe, dar drumurile sunt tot aşa cum sunt", a zis un altul.

Ca o ironie, în timp ce şoferii protestau, drumarii au ieşit din nou la reparat. Protestul s-a desfăşurat fără incidente, sub atenta monitorizare a Poliţiei Rutiere.

Potrivit lui Cosmin Pirtea Szigeti, unul din şoferii organizatori ai manifestării, scopul manifestării a fost pentru a transmite mesajul că "ne-am trezit şi nu mai acceptăm să fim trataţi cu indiferenţă de către autorităţi". "Respectăm faptul că trebuie să plătim rovinieta, accizele din preţul combustibilului, taxe şi impozite, dar pentru toate acestea cerem în schimb puţin respect", a declarat el.