Începând cu 3 ianuarie, societatea Oradea Transport Local a lansat sistemul e-ticketing, punând în vânzare cardurile abonament pentru elevi şi studenţi. Timp de 20 de zile, circa 800 dintre aceştia s-au dus să încerce noul sistem de călătorie implementat de societatea de transport local, potrivit purtătoarei de cuvânt a OTL, Carmen Tocuţ. Numărul este unul destul de mic faţă de cele 12-13.000 de abonamente pe care OTL le eliberează, în medie, lunar elevilor şi studenţilor.

Elevii îşi pot procura noile abonamente, personalizate sau nu, la punctele de vânzare deschise în Real 1, Carrefour şi la sediul OTL din strada Atelierelor 12, în timp ce studenţii pot să o facă la chioşcul din faţa Universităţii din Oradea.

Pentru personalizarea şi eliberarea cardurilor, elevii vor trebui să prezinte în original şi xerocopie Cartea de identitate sau certificatul de naştere şi Carnetul de elev, vizat la zi pentru anul şcolar 2012, cu menţiunea "curs de zi" prin aplicarea în clar a ştampilei rotunde a unităţii de învăţământ şi a semnăturii autorizate a directorului unităţii.

Studenţii vor trebui să prezinte, tot în original şi xerocopie, Cartea de identitate şi Carnetul de student, vizat la zi, cu menţiunea "curs de zi" sau "IF" (n.r. Învăţământ cu frecvenţă sau de zi), prin aplicarea în clar a şampilei rotunde a unităţii de învăţământ şi a semnăturii autorizate a decanului.

La prima eliberare a cadrului electronic, suportul propriu zis nu se plăteşte. "Doar în cazul în care cardul se pierde, refacerea acestuia costă 10 lei", a mai precizat Carmen Tocuţ.

Potrivit reprezentantei OTL, în acestă primăvară vor fi lansate şi cardurile la preţ întreg, adică pentru cei care nu beneficiază de reduceri la călătorie. Chiar şi după implementarea e-ticketingului, cardurile electronice cu abonamentele şi biletele de hârtie vor putea fi folosite în paralel o perioadă, până când călătorii se vor obişnui cu noul sistem.