Oradea nu e un circ! Cam acesta a fost mesajul pe care poliţiştii comunitari orădeni l-a transmis firmei SC Circ Voyager SRL, societatea ce administrează Circul Acvatic Belluci, aflat la Oradea de aproape două săptămâni.

afise ilegale - circ  (2).JPGAgenţii comunitari au depistat în oraş 453 de afişe publicitare ale circului neavizate de Primăria Oradea şi lipite în locuri ilegale, adică pe stâlpii de curent electric, pe stâlpii de susţinere a panourilor publicitare sau pe faţadele clădirilor. Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Oradea, poliţiştii au somat societatea admnistratoare să demonteze afişele, însă fără niciun rezultat. Astfel că, angajaţi ai operatorului de salubritate RER Ecologic Service au dat jos toate afişele ilegale.

În plus, firma a fost amendată cu 1.000 de lei şi a primit şi factura pentru munca angajaţilor RER, în valoare de peste 650 de lei.

Potrivit Hotărârii Consiliului Local nr. 954/2009, "amplasarea afişelor colante, inclusiv a afişelor electorale, se va face doar în locurile special amenajate în acest sens. Toate afişele vor fi avizate de către serviciul de specialitate din cadrul Primăriei municipiului Oradea. Amplasarea afişelor se face în limita spaţiului disponibil şi astfel încât acestea să nu depăşească jumătate din suprafaţa panoului. Este interzisă lipirea afişelor peste alte afişe, aflate în perioada de valabilitate".