Circulaţia pe şoseaua de centură a Oradiei, înspre Sîntandrei, a fost blocată, joi după amiază, în urma unui accident rutier produs în zona magazinului Tiger Amira.

Potrivit agentului principal Ioana Lascău, purtător de cuvânt al Poliţiei Bihor, în evenimentul rutier au fost implicate 4 autoturisme. "Un autoturism a acroşat din spate un altul, care a fost proiectat în alte două autoturisme", a precizat Lascău pentru BIHOREANUL.

"O persoană a fost transportată la spital, cu un traumatism cranian minor", a declarat BIHOREANULUI Dacian Juca, purtătorul de cuvânt al SMURD - UPU Bihor.

Trafic deviat

La ora 17, traficul era complet blocat dinspre Calea Aradului spre Sîntandrei, echipaje ale Poliţiei Rutiere dirijând traficul pe rute ocolitoare. Circulaţia era restricţionată încă din sensul giratoriu Auchan.

În zona producerii accidentului, șoferii au fost dirijați să circule prin curtea Tiger Amira.

De altfel, circulaţia era îngreunată inclusiv în Calea Aradului, încă din zona tipografiei, unde alte două maşini s-au tamponat uşor, din pricina aglomeraţiei şi a neatenţiei.

Traficul pe centură a fost reluat în jurul orei 18.

UPDATE: La origine, un şofer de 19 ani

Din cercetările polițiștilor reiese că accidentul a fost provocat de un orădean de 19 ani, șoferul unei mașini Audi. Acesta a acroșat din spate un VW Passat, care, în urma acroșajului, a intrat în balustrada de pe centură, iar apoi a lovit o autoutilitară cu butelii. Una dintre mașini a acroșat o dubiță.

Toți șoferii implicați au fost testați cu aparatul etilotest, care a arătat că aceștia nu consumaseră băuturi alcoolice, iar tânărul care a provocat evenimentul a fost dus și la spital, pentru recoltarea de probe biologice. 

Dat fiind că persoana care a fost transportată la spital nu a avut nevoie de internare, evenimentul a fost înregistrat, până la urmă, de polițiști, ca tamponare.

Vezi mai jos imagini din zona accidentului. Video: Răzvan Bodin