Începând de joi, 25 noiembrie, s-a reluat circulația pe cele două poduri care s-au aflat în reabilitare în localitățile Husasău de Tinca și Belfir, pe drumul județean DJ 972A, a anunțat Consiliul Județean Bihor, după 8 luni de la începerea lucrărilor pe aceste poduri.

La podul din Husasău de Tinca, aflat în apropierea sediului Primăriei, la km 48+839 al DJ 792 A, care trece peste Valea Nouă, au fost făcute reparații capitale. Lungimea podului este de 30,5 metri, iar lățimea totală de 11,8 metri, din care partea carosabilă este de 7,8 metri, iar trotuarul de 4 metri.

Cel de-al doilea pod, înainte de intrarea în localitatea Belfir venind dinspre Leș, aflat la km 39+147 al aceluiași DJ 792A, a fost demolat și reconstruit integral. Lungimea acestuia este de 17,5 metri, iar lățimea totală de 11,8 metri.

Valoarea totală a reabilitării celor două poduri este de 6,53 milioane lei, cu TVA inclusă. Lucrările au fost făcute de asocierea de firme formată din Dumexim, Tisoti Exim și Industrial Construct Ardeal.

Pe durata executării acestora, mai precis de la finele lunii aprilie, traficul pe DJ 792A în localitățile Husasău de Tinca și Belfir a fost deviat pe rute alternative, unde au fost amenajate trei poduri provizorii, circulația desfășurându-se cu restricții din cauza îngustării carosabilului la o singură bandă pe sens.

Lucrările au făcut parte din proiectul „Reparații capitale și refaceri poduri pe DJ 792A - Leș - limită județ Arad”, care prevede lucrări de reparații capitale sau de refacere a 6 poduri.