Atât ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, cât și reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au anunțat că circulația pe Valea Oltului, pe sectorul dintre localitățile Lazaret și Boița, va fi redeschisă începând de miercuri, de la ora 20, așadar cu două zile mai repede decât era anunțat inițial.

„Am primit de dimineaţă înştiinţare din partea companiei turce că termenul de 9 august, adică peste două zile, când trebuia să fie dată în circulaţie Valea Oltului, redeschisă pe perioada zilei, se devansează. Lucrările s-au terminat şi din această seară, de la ora 20:00, va fi dată în circulaţie, cu două zile mai repede. Au terminat toate lucrările”, a anunţat Sorin Grindeanu în timpul unei vizite în judeţul Buzău, conform Antena3.ro. 

Ministrul Transporturilor s-a referit și la criticile legate de faptul că acel tronson a fost închis pentru lucrările de defrișare a versantului, în vederea lucrărilor la autostrada Sibiu-Pitești. „Dacă nu aveam suportul primului ministru era foarte greu să fac faţă la tot felul de deştepţi care în această perioadă încercau să ne explice cum se pot face altcumva lucrurile. Având suportul primului ministru şi al specialiştilor, am mers mai departe”, a spus Sorin Grindeanu.

Pe de altă parte, CNAIR a publicat o informare oficială privind reluarea circulației.

„CNAIR anunță participanții la trafic că începând de astăzi, miercuri, 07.08.2024, ora 20:00, sectorul DN 7 cuprins între localitățile Lazaret (242+600) și Boița (250+000) va fi redeschis circulației publice, fiind permisă desfășurarea traficului atât pe timpul zilei, cât și al nopții, 24/24h. Redeschiderea circulației pe acest sector de drum este posibilă ca urmare a finalizării lucrărilor de defrișare a versantului necesare realizării drumurilor tehnologice pentru execuția forajelor geotehnice în vederea construcției secțiunii 2 a autostrăzii Sibiu – Pitești, Boița – Cornetu”, se arată în comunicat. 

sursa foto: Facebook / Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere 

Totuși, pe anumite porțiuni continuă lucrările, așadar se va circula pe câte o bandă pe sens: „Precizăm că, în vederea protejării participanților la trafic, pe toată durata de desfășurare a lucrărilor pe versantul din proximitatea drumului național DN7, pe sectorul de drum cuprins între km 242+400 și km 245+400, banda destinată sensului de deplasare Sibiu - Râmnicu Vâlcea rămâne închisă, circulația desfășurându-se în ambele direcții pe cele două benzi destinate sensului de deplasare Râmnicu Vâlcea - Sibiu”.

Traficul pe timpul zilei, în intervalul orar 06-20, a fost închis pe Valea Oltului, unul dintre cele mai tranzitate drumuri, încă din 8 iulie, CNAIR îndemnându-i pe șoferi să folosească rute ocolitoare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!