Muncitorii Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj montează separatoare de sens pe șoseaua națională DN 1 Oradea - Cluj, pe teritoriul județului Cluj, în zone periculoase, cu risc de accidente.

Separatoarele de sens de tip New Jersey, din beton, sunt montate în scopul reducerii numărului de accidente grave cauzate de pătrunderea mașinilor pe banda opusă în condiții de viteză excesivă.

DRDP Cluj a informat că lucrările au început miercuri, presupunând restricții de circulație pe „sectorul de drum cuprins între km 536+100 - km 554+600, județul Cluj”.

Pe acest sector de drum, între localitățile Huedin și Poieni, precum și pe raza localității Negreni, au avut loc numeroase accidente mortale, iar montarea parapeților despărțitori este considerată o  soluție de prevenție.

Circulația pe sectorul de drum afectat se desfășoară alternativ, dirijată de agenți ai Poliției Rutiere.


foto: Facebook / Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj

Lucrările se desfășoară în condițiile în care traficul pe DN1 a crescut ca urmare a suspendării circulației trenurilor între Cluj și Oradea, alternativa fiind deplasarea pe șosea.

O soluție similară, menită să reducă numărul accidentelor cauzate de pătrunderea pe contrasens, a fost adoptată în trecut pe DN 1 și în Bihor, pe Șoseaua Borșului și pe Calea Aradului.

Pe sectoarele de drum cu o singură bandă pe sens, existența separatoarelor de sens îngreunează, însă, și accesul autospecialelor de intervenție în cazul unor accidente.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!