Compania Națională de Administrare a Infrastruturii Rutiere a anunțat, sâmbătă dimineață, că s-a redeschis circulația fără restricții de tonaj atât pe DN 1H, între localitățile Peștiș și Șinteu din județul Bihor, cât și pe DN 75, între Nucet și Arieșeni.

Pe ambele drumuri, traficul rutier pentru camioanele cu masa de peste 7,5 tone a fost interzis, vineri seară, din cauza ninsorilor abundente.

„După acțiunile permanente ale drumarilor s-a reușit redeschiderea circulației pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 1H (km 6+000 – km 26+00) întrelocalitățile Peștiș și Șinteu, județul Bihor”, a transmis CNAIR.

De asemenea, autoritățile au făcut același anunț pentru drumul care urcă la Arieșeni, care acum este deschis pentru toate categoriile de autovehicule.
Bihorul rămâne în continuare sub cod galben de zăpadă în zona montană, până duminică, la ora 18, iar ninsori se vor regăsi în tot județul, motiv pentru care autoritățile le recomandă șoferilor prudență.

„Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, a mai transmis CNAIR.

Imagini publicate de CNAIR: 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!